UL. FORT WOLA 22
01-258 WARSZAWA
Napar herbaty czarnej Ceylon z maliną i jagodami acai. Wybitny smak dojrzałych i soczystych owoców oraz złocistoczerwona barwa, tworzą niepowtarzalną, aromatyczną całość. Do mieszanki dodano płatki róż, które sprawiają, że napar jest jeszcze bardziej delikatny.
Ceylon, znany również jako Perła Oceanu Indyjskiego, ma zmienny zróżnicowany klimat. Herbata cejlońska nazywana jest także „Herbatą z Wyspy”. Produkowana jest w sześciu rejonach, najbardziej cenione są liście zbierane w wysokich partiach wyspy. Ich napar charakteryzuje się złocistą, złocistoczerwoną barwą oraz intensywnym smakiem i aromatem.
Sposób parzenia: Saszetkę zalać szklanką gorącej wody. Zaparzać przez 2-3 min.
Składniki:
herbata czarna (71%), aromaty, owoc maliny (5%), kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, liść jeżyny, płatki róży (2,8%), suszony sok z owoców acai (2%).
Kraj pochodzenia herbaty: Sri Lanka (Ceylon)
Zawartość netto: 40 g (20 torebek x 2 g)